Kamu Hizmetlerine Dijital Erişim Boşluğunu Mütebant Yolları

DünyaBot

Member
Bağlantı ve teknoloji, temel hizmetlere erişmenin veya kamu yönetimleriyle iletişim kurmanın anahtarlarıdır. Ancak tüm insanların dijital ortamlarda düzgün hareket etmesini engelleyen bir boşluk var.

Eurostat verilerine göre, 2023'te İspanyol nüfusunun sadece% 64,2'si temel dijital güçlere sahipti, bu da Avrupa Komisyonu'nun 2030'da ulaşmayı planladığı% 80'den az. Bu eksiklik, özellikle yüzde 23'e düştüğü 75 yaşın üzerinde olanları etkiler.

Dijital boşluk, cinsiyet, sosyoekonomik durum, kırsal veya kentsel çevre veya sakatlık gibi çeşitli koşullardan kaynaklanmaktadır. Ve farklı idarelerle olan ilişkiyi sınırlar.

Video -konferansla

. Sanal Vatandaş Dikkat Ofisi (OVAC) Tarafından geliştirilen bir SaaS çözümüdür Konsey kutusu vatandaşlar ve kamu idareleri arasındaki ilişkiyi kolaylaştırmak. Kurucular, “Telematik prosedürlerin kamu görevlileri ve vatandaşlar arasında sertifikalı video konferans yoluyla gerçekleştirilmesine izin veren güvenli, izlenebilir ve kolay bir platformdur.

Bazı prosedür örnekleri, Sosyal Güvenlik sayısını, vergi kuruluşlarının muayene eylemlerinin kayıt değişimini veya güvenilir bir şekilde teslim edilmesini elde etmektir. Tüm bunlar, her adımın kimliğini, bilgilendirilmiş onayı ve yasal geçerliliğini garanti eden dijital bir ortamda yer değiştirmeye ihtiyaç duymadan.

OVAC, eşitsizlikleri onaran bir araçtır, Dijitalleşmeyi demokratikleştiren şunları bildiriyorlar: “Bu araç sayesinde, hareketliliği azaltılmış, hareket etmek için finansal kaynakları olmayan veya kırsal alanlarda sakinler kamu hizmetlerine kolaylıkla erişebilirler.” “OVAC, temel bir cihaza sahip ve gelişmiş teknik bilgiye ihtiyaç duymadan herkesin güvenli ve eşlik eden prosedürleri gerçekleştirebilmesine izin verir.”

OVAC ve benzeri araçlar sayesinde, Konsey kutusunda, “daha önce zaman, fiziksel varlık ve evrak işleri gerektiren prosedürler artık birkaç dakika içinde, daha fazla izlenebilirlik, daha iyi dikkat ve tam yasal kesinlik ile yapılabilir.” “Buna ek olarak, çoğu yönetim, yüz yüze kanalları ve tamamlayıcı yardımları korur ve dijital beceriler nedeniyle kimsenin kalmadığını garanti ederler.”

IA, organizmaların kararları hızlandırmak için daha güvenilir verilere sahip olmasına izin verecektir

Dana'ya yardım et

OVAC, belediyeler, özerk topluluklar ve genel devlet yönetimi gibi farklı yönetim düzeylerinde uygulanmıştır. En önde gelen durumlardan biri, OVAC'ın Ekim 2024 Dana'dan etkilenen yardımı yönetmek için kullandığı Generalitat Valenciana'nınkidir. Güvenli video görüşmeleri, DNI ile kimlik ve gelişmiş dijital imza yoluyla, binlerce vatandaş, her zaman blockchain teknolojisi ve insan eşliğinde tam izlenebilirlik ile yer değiştirmeleri veya dijital sertifikalar olmadan uygulamalarını işleyebildi.

Yargı alanında, Konsey kutusu, 370.000'den fazla eylemle zaten 550'den fazla yargı organında kurulan Haber Bakanlığı ile sanal dijital masaüstünü (EVID) geliştirdi. Eyalet düzeyinde, General Hazine ve Ulusal Sosyal Güvenlik Enstitüsü OVAC'ı vatandaş video hedef kanalı olarak dahil etti.

Cristina Bombín, Kamu Sektörü İş Direktörü Entelgy, İspanya'nın 2030 civarında% 100 dijital bir kamu yönetimine sahip olduğuna dikkat çekiyor: «2021'den 2025'e kadar İspanya dijital 2026 gündemi ve kamu idareleri dijitalleşme planı sayesinde ilerleme kaydedildi, ancak hala bir boşluk var ve bu teknolojik bir konu değil, insanlardan.

“Herkesin aynı kapasiteye sahip olmadığını, o zaman bu dijital elektronik yönetime erişmede daha fazla zorlukla daha eski veya savunmasız insanlar var.” Bu durum bu grupları desteklemeye zorlar.

Bir başka ilave engel, farklı idareler arasında birlikte çalışabilirlik eksikliğidir

Vatandaşlığın dijital yeterliliklerinin engellerine göre, Bombín'e göre, “farklı idareler arasında birlikte çalışabilirlik ile ilgili bir sorun, tıbbi geçmiş kadar basit şeylerin paylaşılabileceğini” eklemeliyiz.

Entelgy'nin başarı durumları arasında, Ulusal Uzaktan Eğitim Üniversitesi (UNED) çalışmaları, kayıt süreçlerinin dijital dönüşümünde vurgulanmaktadır. «Bunlar 260.000 öğrenci. Ayrıca, bu prosedürde idari personeli destekliyoruz ”diyor. Lanbide, Bask İstihdam Servisi, teslimat son tarihlerini hızlandırmak için sosyal garanti gelirinin yeniden tasarlanmasında ve İspanyol anti komisyon komisyonunun elektronik merkezine katılır.

Kültürel değişim

Entelgy'nin önerisi kültürel bir değişime ve uzun vadeli bir stratejinin tanımına dayanıyor: «Sunulan dijital hizmetlerin kamu çalışanı ve vatandaş için iki yönü var. Herhangi bir teknolojik çözüm değişim ve eğitim yönetiminin bir parçası olmalıdır ».

Yıkıcı teknoloji, paradigmaların değişmesinde belirli bir öneme sahiptir. «AI – Bomba diyor ki – idarelerin dijital dönüşümünde anahtar olacak. İşlemlerin otomatikleştirilmesine, maliyetleri azaltmaya ve hizmetleri özelleştirecek çok kontrollü bir AI. Ayrıca, karar verme sürecini hızlandırmayı mümkün kılan daha güvenilir verilere sahip olmaktan organizmalara katkıda bulunacaktır ». Entelgy, farkındalığı artırmayı ve AI'nın her ikisi de kamu çalışanlarına, özel çalışanlara veya vatandaşlara göre kullanımı oluşturmayı amaçlayan bir program tasarladı.

Madrid topluluğunun (CAM) dijitalleştirme bakanı Miguel López-Valverde, Digitaliza Madrid projesinin «dijital kanalların kendilerinin kullanımında dijital hesap, sanal sağlık kartı veya meşe gibi eğitimde bir eğitim bölümü içerdiğini açıklıyor.

Dönüşüm Spor

Madrid topluluğunun vatandaşlarının dijital eğitim planı çok farklı alanlara kadar uzanıyor. Son, spor. Böylece, kulüplerin, federasyonların, okulların, akademilerin veya spor derneklerinin dijital yarışmalarına odaklanan bir yardım hattı ilk kez piyasaya sürüldü. Bu önlemle, diğerlerinin yanı sıra antrenörlerin, yöneticilerin, hakemlerin, idari, yöneticilerin ve sporcuların teknolojik becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu sübvansiyonları tercih etmek için tek gereklilik 14 yıl veya daha fazla olacaktır. Madrid Aula dijital platformu aracılığıyla öğretilecek kurslar yüz yüze, çevrimiçi veya karışık modda tutulabilir ve 7.5 saatlik bir süreye sahip olacaktır. Amaç, yönetimin profesyonelleşmesini sağlamaktır.

Bu güncelleme her türlü vatandaşlara yöneliktir: «Madrid Capital'de, büyük şehir merkezlerinde ve bölgedeki en küçük yerlerde yaşıyor. Esas olarak yaşlı insanlara odaklanıyoruz. Herhangi bir teknolojik girişim yapmadan önce, vatandaşlarla test ediyoruz. Ve ilk yaklaşımları yeniden inşa edebiliriz ». AI'da topluluk, hem vatandaşlar hem de yönetimin kendisi için bir eğitim programı başlattı. Buna ek olarak, geçen yıl, «Microsoft ile birlikte 16 ve 26 yıl arasındaki gençler için üretken yapay zekanın nasıl kullanılacağı hakkında bir plan başlatıldı; 100.000 kişiye yönelik, 63.000'den fazla kişi zaten kayıtlı ». Ayrıca, 2024'te dijital hesabı, vatandaşların, hizmetlerin yeniden tasarlanması ve vatandaş verilerinin kullanımı sayesinde,%60 oranında elde edilmiş bir şey olan idari çabalara adadıkları süreyi azaltmak amacıyla oluşturulmuştur.

Bölgesel hükümet ayrıca, işleme sürelerini manuel olarak gerçekleştirilen aynı işlevlere kıyasla ortalama% 50 oranında azaltmaya yardımcı olan adalet, sağlık ve sosyal konular gibi alanlarda idari yönetim süreçlerine 17 robot dahil etti ve bu da yılda 14.250 saat tasarruf sağladı. Toplulukta 20 dijital eğitim merkezi de çalışmaktadır.

Genel olarak yönetimin dijitalleştirilmesi ve özellikle dijital bölünmeyi kapatmak için danışmana “kamu-özel işbirliğinin aşkın olduğunu” söylüyor. “Bu taahhüt için olmasaydı aldığımız ritime gidemedik.”

Bir Hata Bildir