Yorum: Wagenknecht'in içten yanmalı motora yönelik başarısız kampanyası

DünyaBot

Member


  1. Yorum: Wagenknecht'in içten yanmalı motora yönelik başarısız kampanyası

Bir yandan Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) parti ortamında yeni ve henüz yerini bulamadı. Öte yandan, dümende yeni başlayan biri değil, bu sektörde geniş deneyime sahip bir kadın var. Yani Sahra Wagenknecht'e nasıl dikkat çekeceğinizi açıklamanıza kesinlikle gerek yok. Özellikle Yeşillere karşı ustalıkla yol alıyor. Bu yasal. Ancak absürd duruma düşmemeye dikkat etmelidir. Ancak içten yanmalı motorun sonu hakkındaki tartışmada, tam da bu risk söz konusu.

Duyuru



Neyle ilgili?


Zorlu müzakerelerin ardından AB, 2035'ten itibaren yeni otomobillerin artık yerel olarak CO₂ yaymaması gerektiği konusunda anlaştı. eYakıtlar, yani sentetik yakıtlar için istisnalar bulunmalıdır. AB, en büyük CO₂ yayan ülkelerden birini engellemeye çalışıyor. İki şey önemlidir: CO₂'süz ortamın yerel olarak nasıl elde edileceği sektöre bırakılmıştır. Ayrıca, 2026 yılından itibaren kabul edilen düzenlemenin her iki yılda bir gözden geçirilmesi planlanıyor. Geleneksel yanmalı motorların efektif ucunun detaylı olarak yeniden gevşetilmesi söz konusu olabilir. Tamamen devrilme ihtimali yok.

Buna karşı çıkan herkes, yerel sınırlar içinde düşünen insanlar için ne kadar acı olursa olsun, bu tür işlerin kişinin hassasiyetine göre karar verilmediğini unutmamalıdır. Sektör açıkça dünya çapında büyük bir dönüşüm yaşıyor ve bunu kimse durduramaz. Ülkelerdeki kayıt sayılarındaki iniş ve çıkışlar bu sürecin bir parçasıdır.

İçten yanmalı motor için kampanya


Sahra Wagenknecht, her zamanki gibi, tartışmalı zeminlerde bile görünümünden emin, şimdi de içten yanmalı motorun korunmasına yönelik kampanyasını, bunu kabul etmek istemeyenleri yakalamak için kullanmak istiyor. Haftalardır içten yanmalı motorun sonunun Almanya'nın son yıllarda aldığı en büyük kötü sanayi politikası kararı olduğu teziyle dikkat çekiyor. Wagenknecht, “Bu endüstriyi yok etmek affedilemez bir şey olur” diyor. Yeni nesil özellikle ekonomik içten yanmalı motorların piyasaya sürülmesini ciddi olarak destekliyorsunuz.

Muhtemelen sadece geçici olan bu fikrin zirvesi, Federal Meclis'te içten yanmalı motorla ilgili oylama yapılması fikridir. Buna ne olacağı biraz gizemli kalıyor. Bir yandan AB'de varılan uzlaşma her düzeyde onaylandı. Federal Meclis'te çoğunluk olsa bile düzenleyici düzeyde ne başarılmalıdır? Bayan Wagenknecht'in böyle bir oylamanın aniden küresel sanayi politikasını yeniden düzenleyeceğine inandığını varsaymak istemem. Motivasyonları muhtemelen çok daha dar bir şekilde tanımlanacak ve arka planı henüz daha ayrıntılı olarak incelememiş veya onu temelden reddeden seçmenleri bir araya getirmeyi amaçlayacaktır.

Elektrikli sürücülerin hala yapacak çok işi var


Ancak 2026'da yapılması planlanan gözden geçirmeye kadar AB'de zorlukla elde edilen uzlaşma konusunda hiçbir şey değişmeyecek. Sektör, elektrikli arabaların kitlelerle uyumlu hale getirilmesi için çok para harcamaya devam edecek. Bu kesinlikle sadece teknolojiyle ilgili olmamalı. Sosyal kabul konusunda hala yapılacak çok iş var. Özellikle de bazı mitlerin şaşırtıcı derecede ısrarcı olması nedeniyle. Bu, elektrikli arabaları, kendileri için “yalnızca kömür yakıtlı enerji santrallerinin başlatılacağı” “ek tüketiciler” olarak tanımlayan profesörce dar görüşlülüğü de içeriyor.

Sahra Wagenknecht'in bunu daha iyi bilmesi veya en azından bunu yapma fırsatına sahip olması gerekir. Endüstriyi “yeni nesil, özellikle ekonomik yanmalı motorlar” geliştirmeye teşvik etme önerisinin çok az şansı olduğunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Bunu kim geliştirmeli? Pazar lideri Volkswagen uzun zaman önce bunu hiçbir koşulda yapmamaya karar verdi. Dev Stellantis şu anda öncekilerden önemli ölçüde daha ucuz olan yeni nesil elektrikli arabaları piyasaya sürüyor. O andan itibaren de artık yenilikçi yakıt tasarrufu sağlayan modeller olmayacak. Ve son olarak: Artan yakıt fiyatları karşısında düşük tüketime değer veren hangi hedef grup yeni yanmalı motor satın almalı? Tüm bu değerlendirmelere Çin'i dikkate almadan cevap vermek mümkün değil. Yıllık satış rakamları tüm AB'nin iki katından fazladır.

Bu arada Çin'de…


Wagenknecht, Almanya'daki otomotiv endüstrisinin korunmasını, otomobillerde içten yanmalı motorun varlığının devam etmesiyle ilişkilendirirken, bu tahrik sisteminin Çin'in planlarında artık herhangi bir rol oynamadığı gerçeğini görmezden geliyor. Çin'in 2060 yılına kadar yeni içten yanmalı motorların piyasaya sürülmesine izin verme planı durumu değiştirmiyor. Tek partili bir ortamda bu durum gerektiğinde çok hızlı bir şekilde tersine çevrilebilir. Bu yılın başlarında Çin'de yayınlanan “Otomotiv Endüstrisi 1.0 Yol Haritası” kimsenin gözünü kamaştırmamalı. Orada CO₂'yi azaltmak için pragmatik ve teknolojiye açık bir yaklaşımı savunuyorlar. Bu belgede elektrikli tahrike alternatif olarak hidrojen, sentetik yakıtlar ve hibrit tahrikten bahsedilmektedir.

Ancak Çin'de bile bu sorunların sonuçta öncelikle maliyetler temelinde çözüldüğünü biliyoruz. Bu anlamda akülü elektrik motorlarının ciddi bir rekabetle karşılaşması pek mümkün görünmüyor. Nispeten düşük enerji gereksinimleriyle çalışır ve enerji dünyanın hiçbir yerinde serbestçe bulunamaz. Rüzgar ve güneş enerjisi faturanıza yansıtılmayabilir, ancak fotovoltaik ve rüzgar türbini operatörleri kesinlikle ücrete tabidir ve diğer tüm elektrik tedarikçileri de kesinlikle ücrete tabidir. Sentetik yakıtlar ve hidrojen, yukarı akış zincirinde büyük miktarda elektrik gerektirir.

Çin'in teknolojik açılıma giden yolu, Komünist Partinin durumun tüm dizginlerini elinde tutmak istediği anlamına geliyor. Hangi motorun büyük ölçüde hakim olacağı “Otomotiv endüstrisi 1.0 için Yol Haritası”ndaki ağırlıklandırmayla gösterilmiştir: belge pratikte yalnızca akülü elektrik motorlarının geliştirilmesiyle ilgilidir. Alternatiflerden geçerken bahsediliyor. Avrupa otomotiv endüstrisinden herhangi biri Bayan Wagenknecht'in ve onun “yeni nesil ekonomik yanmalı motorlar”ının fikirlerini takip etmeye istekli olsaydı, bu onun devamını garanti etmezdi, aksine kesin ölümünün habercisi olurdu. Orta vadede küresel ölçekte içten yanmalı motora sahip araçların tescil sayısının azalacağı öngörülüyor.

Elektromobilite konusu hakkında daha fazla bilgi

Daha fazla göster



daha az göster





(mfz)



Haberin Sonu