Pixel 5 incelemesi: Google’ın en yeni telefonu rakiplerinin önüne geçmedi

ilkkan

New member
Pixel 5 incelemesi: Google’ın en yeni telefonu rakiplerinin önüne geçmedi .. Pixel 5’in harika bir kamerası var, ancak bu fiyata tavsiye etmek zor.

Google , 499 $ Pixel 4A 5G (499 £, 799 $) ve 699 $ Pixel 5 (599 £ ve 999 $) ile 5G trenine atlıyor . Telefonlar son çalıştırmak Android 11 , OS önceki Piksel telefonundan daha ikinci ultra geniş kamera ve daha büyük piller var. Ancak kayan yazı cihazı olarak Pixel 5, birkaç özellik daha ile donatılmıştır. Bu güzellikler arasında 90Hz ekran, 2GB daha fazla RAM, daha büyük bir pil ve suya dayanıklı alüminyum gövde bulunur. Ayrıca kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj özelliği vardır. (Farklılıklar hakkında daha fazla bilgi için CNET’in videosuna, Pixel 5 ve Pixel 4A 5G özellik karşılaştırmasına bakın .)

Bunun dışında telefonlar aynı kamera kurulumuna, işlemciye ve genel görünüm ve hisse sahip. Ve çok fazla örtüşen özelliğe sahip oldukları için Pixel 4A 5G’ye eğiliyorum. Pixel 5’teki daha yüksek yenileme oranını ve kablosuz şarjı sevsem de, 4A 5G ile gideceğim 200 $ ‘lık bu özellikleri, en azından benim için atlamaya değer. Sonuçta, bu büyük değişiklik ile Google One’da bir çift kablosuz kulaklık veya daha fazla depolama alanı satın alabilirdim . Artı, hala 5G’ye ve daha büyük bir ekrana sahip, bu da Pixel 4A 5G’yi bu yıl üç yeni Pixel telefonu seçmeme (evet, Ağustos’tan itibaren Pixel 4A’yı unutmayın ) ve Android için en iyi genel seçimlerimden biri yapıyor. fiyat aralığında telefonlar.

Pixel 5’e gelince, fiyatı göz önüne alındığında tavsiye etmek zor. Doğru, o 100 $ ‘dan ucuzdur Pixel 4 ( Geri Market $ 390 ) geçen yıl başlattığı oldu. Ve Google, insanların şu anda çok fazla harcama yapmak istemediğini biliyor ve bu yıl yalnızca 800.000 Pixel 5 telefon üretiyor . Ancak Pixel 5, Google’ın amiral gemisi telefonu olsa da, tam olarak ultra premium bir amiral gemisi telefonu değil. Aralarından alternatifler bol olan Samsung , Apple , OnePlus ve hatta LG daha iyi donanım sahiptir.

Çoğu Pixel 5’e göre çok veya daha pahalı, ancak hepsi değil. OnePlus 8 ( Amazon $ 799 ) , örneğin, 8 GB / 128 GB modeli için şu anda 600 $. Ayrıca 5G, ultra geniş lens, 90Hz ekran ve T-Mobile varyantı suya dayanıklıdır. Kablosuz şarj veya ters kablosuz şarj özelliği olmamasına rağmen, Pixel 5’in Snapdragon 765G’sinin aksine daha büyük bir ekrana ve daha güçlü Snapdragon 865 yonga setine sahip. Ve 8K video kaydı, daha hızlı işlemci, genişletilebilir depolama alanı veya daha fazla kamera (telefoto lens gibi) gibi daha da amiral gemisi özelliği arıyorsanız, başka bir yere tamamen bakmak en iyisidir.

Pixel 5’in doğal, minimalist estetiği ve 90 Hz ekranı
Pixel 4 ile karşılaştırıldığında, Pixel 5 ve 4A 5G daha ince çerçevelere ve ön tarafta delik açma kamera ekranına sahiptir. Arka kamera çıkıntısı Pixel 5’te de daha kızardı ve bu çok daha hoş görünüyor.

Pixel 5’i tasarlarken Google, telefonun bir çakıl taşı veya taşı andıran yumuşak bir görünüme sahip olmasını istediğini söyledi. Belki de sıcacık İskandinav estetiği şu anda moda olduğu için, ancak telefonun mat, doğal görünümünü çok beğeniyorum. Bana yüksek kaliteli Japon washi kağıdını hatırlatıyor ve adaçayı yeşili rengi özellikle iyi görünüyor. Güç düğmesinin yansıtıcı vurguları ve arkadaki “G” logosu da hoş bir dokunuş. Yüzeyde, Pixel 5’in alüminyum tasarımı ile Pixel 4A 5G’nin polikarbonatı veya plastik kılıfı arasındaki farkı anlayamadım. Ancak elde daha küçük olmasına rağmen daha yoğun hissediyor.

Pixel 5 ayrıca 90Hz ekrana sahiptir, yani ekran saniyede 90 kare yenilenir. Pixel 4A 5G dahil çoğu telefon saniyede 60 kez yenileniyor, ancak OnePlus 8T ve Galaxy S20 gibi 120 Hz ekrana sahip olanlar da var. Pixel 5’in daha yüksek bir yenileme hızına sahip olması, haber beslemeleri ve web sayfalarında gezinmenin çok daha yumuşak ve neredeyse zıplama hissi verdiği anlamına gelir. Pil ömründen tasarruf etmek için, ekranın sabit olması veya bir uygulamanın mutlaka yüksek bir yenileme hızı gerektirmemesi gibi, telefonun 60 Hz’e geri döneceği bazı durumlar vardır.

Pixel 5 performansı ve pil tüketimi
Pixel 5 ve 4A 5G, Snapdragon 765G işlemciye sahiptir. Mevcut birçok amiral gemisinin ve geçen yılki Pixel 4’ün daha sağlam Snapdragon 855 yonga setine sahip olduğu göz önüne alındığında ilginç bir seçim. Bu, Pixels’in kıyaslama puanlarının OnePlus 8 veya Galaxy S20 kadar yüksek olmadığı anlamına gelirken, telefonlar örneğin LG Velvet gibi Snapdragon 765G işlemciye sahip cihazlarla karşılaştırılabilir

Pixel 5, 4.000 mAh bataryaya sahipken, Pixel 4A 5G 3.800 mAh bataryaya sahip. Geçmiş yıllarda herhangi bir Pixel telefonun en yüksek kapasitesidir, ancak diğer birçok telefonu da aklınızda bulundurun – OnePlus 8 ve Galaxy S20 gibi büyük ve hatta bundan daha büyük pillere sahip.

Şimdiye kadar gördüklerime göre, Pixel telefonlar hafif kullanımla 24 saatten fazla şarj olmadan çalışabiliyor. Geçen yıl Pixel 4 ile hatırlıyorum, o telefonun bataryası gün içinde oldukça hızlı bir şekilde tükendi ve neyse ki burada aynı şeyi görmüyorum. Uçak modunda kesintisiz video oynatma için Pixel 5’teki pil testleri, ortalama 21 saat 11 dakika sürdü. Bu, özellikle Pixel 4’ün bu sürenin yarısının 10 saatte ortalama olduğu düşünüldüğünde mükemmel bir zamandır. Ancak Pixel 5’te akış testleri yapacağız, bu nedenle güncelleme için tekrar kontrol edin. Son olarak Google, Extreme Battery Saver adlı yeni bir mod sunuyor. Normal pil tasarrufu modunun üstünde bir seçenektir ve pil ömrünü uzatmak için uygulama kullanımını ciddi şekilde sınırlar.