Haber, patrona bir kez “pislik” demenin disiplin cezasına çarptırılmayı haklı kılmayacağına karar verdi

DünyaBot

Member
Madrid Yüksek Haber Divanı (TSJM) bir kararında amirinize yalnızca bir kez 'pislik' demenin yasak olduğuna karar verdi disiplin görevden alınmasını haklı göstermezçünkü işten çıkarmaya devam etmek için gerekli “ciddiyet ve suçluluk unsuru” yok.


Bu, Europa Press'in erişebildiği bir kararda belirtiliyor; yargıçlar, Ahumados NordFish'in Madrid 31. Sosyal Mahkemesi tarafından 20 Eylül 2023'te verilen ve tartışmalı kararı onaylayan karara karşı yaptığı itirazı reddetti.

Prosedürün kökeni, adı geçen şirketin işçisi olan ve aylık 1.344 avro maaş alan fabrika asistanına karşı açılan bir davaya dayanıyor. Mayıs 2023'te şirket ona işten çıkarılma mektubunu bildirdi sözlü suçlar için.


Günler önce tüm işgücünün gelmesini beklerken, kalite departmanı tarafından şirket ile işçiler arasında belirli bilgilerin verilmesi için bir toplantı yapıldı. Davacı saat 15.00 sıralarında iş gününün sona ermesi nedeniyle ayrıldığını belirtti.


O sırada yönetici, 15 dakikalık bir moladan keyif aldığını göz önünde bulundurarak, eğer ayrılırsa itaatsizlikten cezalandırılabileceğini söyleyerek onu uyardı ve adam şöyle cevap verdi: “Bakalım cesaretin var mı seni aptal” ve o da şöyle dedi: Şu anda kapıyı güçlü bir şekilde kapatarak ayrıldı.

Mahkeme ileri sürüyor kanıtlanmasının gerekli olduğunu “İş Hukukundaki en ciddi yaptırım olan işten çıkarma, kısıtlayıcı bir yorum gerektirdiğinden, bunun ciddi ve kusurlu bir ihlal olduğunu ve bu nedenle ve uygun olduğunda işten çıkarma dışında başka yaptırımların da uygulanabileceğini” belirtti.

Şirketin yaptığı suçlamaya yanıt olarak hakimler neyin değerlendirilmesi gerektiğini açıklıyor olayların meydana geldiği bağlamve eşzamanlı nesnel ve öznel koşullar arasında, “işçinin şirket tesislerinde hazır bulunması gerektiğinde, iş gününü çoktan bitirmiş olduğu ve kişisel nedenlerden dolayı acelesi olduğu” öne çıkmaktadır.

Daha sonra şunu ekliyor: “Oyuncunun tepkisi ve yöneticiye hitap ederken kullanılan formlar aşırı, kaba ve kaba olsa da, bunlar onun görevden alınmasını haklı çıkarmak için gereken ciddiyet ve suçluluk bileşenine sahip değil, bu da temyizin reddedilmesine ve onaylanmasına yol açıyor.” temyiz edilen cezanın şikâyet konusu olan yönetmelik ve içtihatlara aykırı olmadığı.