Ayrılık Acısıyla Nasıl Baş Edebilirsiniz?

DünyaBot

Member
Ayrılık Acısıyla Nasıl Baş Edebilirsiniz?

Ayrılık acısı, ayrılık olayının gerçekleşmesi ile başlayan, bitiş zamanı bilinmeyen, her insanın şahsına özel bir duygudur. Bu nedenle, bu konu ile alakalı kesin yargılarda bulunulması imkânsızdır fakat her insanın acısını hafifletecek genel geçer düşünceler ve tavsiyeler bulunmaktadır. Ayrılık acısını nasıl atlatabilirsiniz, işte bu tavsiyelerden bazıları:

  • Yaşanılan bir ayrılıktan sonra herkes kendine bir zaman tanımalıdır. Bu zaman içerisinde, ayrılık nedeni ile duyduğunuz endişe, korku, üzüntü ve kederi yaşamalısınız ki zaten sağlıklı olanı da budur. Eğer gerçekten sevdiğiniz birinden ayrılmanız söz konusu ise ve bu ayrılıktan sonra hiçbir şey hissetmezseniz normal olmayan davranış budur. Yani, her ayrılık sonrası herkesin biraz üzülmeye ihtiyacı vardır.
  • Bir ayrılıkta sorumlu taraf siz de olabilirsiniz, karşınızdaki de olabilir. Kendinize tanıdığınız bu süre içerisinde, yaşadıklarınızı tanımlayın. Neyin, ne için geliştiğini ve nasıl bu sonuca varıldığını düşünün. Belki bu anlarda, çokça haklı olduğunuzu ve verdiğiniz kararın doğruluğunu fark edersiniz. Ya da yaşadığınız ayrılığı hak etmediğinizi düşünüyor iseniz ve bu ayrılığa sebep olabilecek hiçbir şey yapmamışsanız, karşılaştığınız haksızlığın adil olmadığının farkına varıp, karşınızdaki insanın da size iyi gelmeyeceğini fark edersiniz.
  • Ayrılık sonrası çoğu kişi içine kapanır ve kendisini sosyal çevreden soyutlar. Bu, insanı daha karanlık bir ruh haline götürmekten başka hiçbir işe yaramaz maalesef ki. Bu nedenle, sosyal yaşantınıza daha çok tutunmalı ve kendinizi hayatınızın doğal akışından mahrum etmemelisiniz.
  • Ayrılık sonrasında içinize kapanmaktansa, konuşmayı tercih edin. Bu durumda koşulacak ilk kişi; dostlarınızdır. Eğer dostlarınızı bu konu ile meşgul etmek istemiyorsanız ya da güven probleminiz varsa, bir psikolog yardımı da alabilirsiniz.