Tesla: Musk yanlışının başarılı araması hakkında rapor

DünyaBot

Member
Gazetelerdeki bir rapora göre Tesla, CEO Elon Musk için bir halef aramaya başlamak için Automobilistic Yönetim Kurulu'nun avcı şirketleriyle temasa geçtiğini reddetti. Bu “kesinlikle yanlış”, Tesla, Musk X'in çevrimiçi platformu hakkındaki raporunun raporundan birkaç saat sonra Musk ve Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Robyn Denholm'un görüşüne göre büyüme planlarını uygulamaya devam edebileceklerine ikna olduklarını söyledi.

Wall Street Journal, bilgilendirilmiş insanlara atıfta bulunarak, Tesla Denetleme Konseyi üyelerinin yöneticiler arayışında uzmanlaşmış çeşitli şirketlerle konuştuğunu yazmıştı. Raporda ayrıca yönetim kurulu Musk'ın Tesla'nın sorunlarıyla daha fazla zaman geçirmesini ve bunu kamuya paylaşmasını istediğini belirtiyor. Tesla henüz bunu yorumlamadı. Tesla'nın pozisyonundan sonra Musk, ilk tepkisinde Wall Street dergisinin gazeteciliği itibarsızlaştırdığını yazdı. Gazete başlangıçta sunumunu değiştirmedi.

“Tesla misk”

Musk yaklaşık yirmi yıldır Tesla'nın başında ve şirketin yükselişinin arkasında itici bir güç olarak kabul ediliyor. “Tesla Musk ve Musk Tesla,” diye yazdı Wedbus Financial Company'nin Dan Ives sektörünün analisti. Wall Street Journal'ın kendisi, gazetenin kurulundaki mevcut husus durumunun bilinmediği sınırlamıştı. Bir ay önce Musk, yatırımcıları giderek daha fazla eleştirdi çünkü Washington'da ABD Donald Trump'ın başkanından daha düşük bir maliyet olarak çok zaman geçirdi.

Ancak geçen hafta, büyük ölçüde başkentteki rolden çekildiğini ve Tesla'nın endişelerine dikkat etmek için çok daha fazlasını aldığını açıkladı. Bu, torbanın vizyonuyla bir gerginliği silebilir. Bununla birlikte, Musk'ın Washington'daki görünümü ve doğru siyasi görüşleri de Tesla'nın bazı potansiyel alıcılarına yol açtı. Ives analistleri, Tesla araçlarına olan talebin yüzde 15-20 oranında azalabileceğini tahmin ediyor.

Ayrıca oku

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

(Asla)